Blackjack Strategieën

Natuurlijk heb elementen in het spel blackjack, zoals Double Down en splitsen, die je kunt gebruiken om de kans op winst te vergroten, maar dat is niet genoeg. Tegenwoordig is het gebruik van blackjack strategieën meer dan ooit ingeburgerd in de (online) casino wereld. Er zijn door de jaren heen heel veel verschillende soorten systemen verschenen die allemaal op hun eigen, unieke manier proberen om het voordeel voor de speler tijdens het spelen van blackjack te verhogen. Het moet daarbij wel gezegd dat lang niet alle blackjack strategieën op de markt even interessant zijn, in tegendeel. Het is voor jou als speler dan ook zeer belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de verschillende mogelijkheden die voor handen zijn en deze met elkaar te vergelijken. Alleen door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking is het namelijk mogelijk om gebruik te maken van die ene blackjack strategie die voor jou het beste zal weten uit te pakken.

Bekende blackjack strategieën

Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende blackjack strategieën die voor de speler in kwestie zeer interessant kunnen zijn. Om er voor te zorgen dat je, je niet gaat wagen aan systemen die veel beloven, maar eigenlijk niet zo interessant zijn hebben we alvast even de volgens ons beste blackjack strategieën voor jou op een rijtje gezet:

Martingale systeem

Het Martingale systeem is een zeer eenvoudig en transparant systeem waarbij de inzet bij een verliesbeurt moet worden verdubbeld. Deze verdubbeling moet blijven plaatsvinden tot op het ogenblik dat er een speelbeurt winnend wordt afgesloten. In dat geval val je terug op de oorspronkelijk geplaatste inzet. Door gebruik te maken van dit systeem is het mogelijk om een groot aantal verliezen in één klap recht te zetten.

Labouchere systeem

De tweede strategie is ongetwijfeld één van de bekendste blackjack strategieën die door heel veel spelers verspreid over de wereld wordt gehanteerd, namelijk het Labouchere systeem. Bij deze strategie wordt er gebruik gemaakt van een getallenreeks waarbij de twee uiterste getallen de inzet zullen vormen. Het opstellen van de getallenreeks gebeurt willekeurig waardoor je min of meer zelf kan bepalen hoeveel inzet je als eerste wil plaatsen. Bij verlies wordt je inzet aan het einde van de getallenreeks toegevoegd. Bij winst wordt de inzet ter terug vanaf getrokken.

Paroli systeem

Het Paroli systeem is eigenlijk het omgekeerde van het Martingale systeem. Tijdens het toepassen van deze strategie dient de inzet dan ook steeds te worden verhoogd per speelbeurt die winnend wordt afgesloten. Let op, je dient in dit geval voor jezelf uit te maken aan welke winst je wil stoppen. Stel een haalbare winst in het vooruitzicht en laat deze bij het behalen uitbetalen. Alleen op deze manier blijft het spelen van blackjack ook voor een langere periode interessant.

Zijn er ook slechte blackjack strategieën?

Wat voor de één een goede strategie is om blackjack te spelen kan voor de ander zomaar sterk tegenvallen. Of er nu echt een duidelijk onderscheid moet worden gemaakt tussen goede en slechte blackjack strategieën is dan ook nog maar zeer de vraag. Toch zijn er een aantal systemen op de markt terug te vinden waar je, je als speler verplicht de nodige vragen bij dient te stellen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de “Mimic the Dealer” strategie. Dit systeem stelt dat je als speler alle handelingen van de dealer dient te kopiëren. Bovendien ben je ook beperkt tot deze handelingen. Met andere woorden, verzekeringen, splitsen en dubbelen behoort niet langer tot de mogelijkheden en je wordt verplicht om tot een kaartwaarde van 17 kaarten te kopen. Vooral dit laatste zorgt er voor dat de kans dat je, jezelf als speler uiteindelijk zal stuk spelen vrij aanzienlijk is.

pic_1

Gebruikmaken van blackjack strategieën of niet?

Rest nog de vraag die veel spelers zich stellen, namelijk of het nu al dan niet interessant is om gebruik te maken van een strategie tijdens het spelen van blackjack. Dit is iets dat je voor jezelf dient uit te maken. Het klopt inderdaad dat verschillende systemen zoals bijvoorbeeld het Martingale systeem op middellange tot lange termijn over zeer gunstige resultaten beschikken, maar anderzijds moet je er wel rekening mee houden dat er aan een dergelijke strategie ook risico’s zijn verbonden. De kans bestaat namelijk dat je verschillende speelrondes na elkaar een bepaald verlies zal lijden waardoor je plots voor zeer grote bedragen zal moeten spelen en het verlies bij het uitblijven van een winbeurt zich nog verder kan opstapelen. Hoe dan ook, of je voor het spelen van blackjack gebruik gaat maken van een strategie of niet is dus een keuze die je volledig zelf zal moeten maken.